Over Coreo

Meer dan 50 jaar geleden geboren, uit een liefdevolle pas de deux van Dany en Johan.

Meer dan 50 jaar geleden werd DansWorkShop Overijse geboren, uit een liefdevolle pas de deux van Dany en Johan. Door het oefenen van veel pliés en pirouettes groeide de groep uit tot een prima ballerina.

Nieuwe tijden, nieuwe ritmes, nieuw bestuur, die de groep tot een mooie relevé hebben gebracht. Stilaan kwam er een shoulderfreeze, een body ripple en wat popping bij. Ook tijd voor een slide naar een nieuwe naam: sinds enige tijd gaat DansWorkShop Overijse verder als COREO Overijse. Wat de inhoud betreft, geen pivot turn maar dezelfde attitude: kwaliteit, diversiteit en vooral plezier aan dans beleven..

COREO staat voor mooie ChOREOgrafieën, verrassende dansjes, opzwepende ritmes, dansplezier.


Lesgevers

COREO werkt uitsluitend met professionele choreografen voor wie dans niet enkel een hobby is, maar een ware passie.

Lesgevers

Jana en Lia

Graag stellen wij 2 nieuwe lesgevers voor: Jana en Lia.

Lia, afkomstig uit Hoeilaart, startte als 3 jarige met dansen bij de Gympies en al snel wist ze dat dansen haar passie was ! Op haar 6 jaar ging ze ballet volgen bij APKO. Vervolgens deed ze Hip Hop en Jazz bij Soulstep waar ze ook geselecteerd werd voor de Junior Crew. Op haar 12de kwam ze bij Coreo dansen waar ze in verschillende groepen gedanst heeft: Jazz B, Selectie Jr en nu ook in de Selectie Sr en Jazz C. Lia vindt het ook leuk om workshops te volgen zoals Dancing with the stars, Jazz Workshop van Jorge Vasquez en Dance stage Aike Raes. Om haar danspassie door te geven aan beginnende dansers geeft Lia al vanaf 2018 les op de dans- en creastage van Soulstep en vanaf 2020 ook dansles aan de dansers van het 1e leerjaar.

Jana is afkomstig uit Overijse en ontdekte haar passie voor dans al vrij snel. Op vijfjarige leeftijd begon ze te dansen bij Coreo waar ze nu nog altijd in verschillende groepen danst. Vanaf het eerste leerjaar startte ze al met ballet bij APKO. Daarnaast heeft ze ook 4 jaar bij X-plosiondance gedanst waar ze ook lid was van het Demoteam. Jana vindt het leuk om zich in nieuwe dansstijlen te verrijken maar focust zich voornamelijk op Jazzdans. Zo volgde ze verschillende dansstages en heeft al workshops gevolgd bij Jorge Vasquez, Dancing with the stars… Jana maakt sinds 2019 deel uit van de Selectie Junior en in 2021 start ze bij Selectie Senior. Ze is zeer enthousiast om haar danspassie te delen met andere dansers.

Lise

Lise is afgestudeerd als leerkracht lichamelijke opvoeding/biologie in Leuven. Sinds enkele jaren werkt ze fulltime als leerkracht turnen in een kleuter- en basisschool.

Lise is beginnen dansen op haar 12 jaar bij Coreo en heeft zich voornamelijk gefocust op Jazzdans. Sindsdien is ze nooit meer weggeweest en in 2008 is ze de lesgeversclub komen vervoegen. Met heel veel enthousiasme geeft ze zowel les aan kinderen als aan (jong)volwassenen.

In de zomer vult ze haar dagen met het geven van danskampen en zichzelf bij te scholen op verschillende dansstages bij o.a Jorge Vazquez, Yuki Shiba, Theresa Pixer,…

In 2010 startte Lise in het Selectieteam waar ze tot op vandaag nog steeds lid van is. Met dit team werd in 2016 deelgenomen aan de nationale wedstrijd Dance Waves Competition waar ze de gouden medaille binnenhaalden.

Rani

Rani die jaren deel uitmaakte van het Selectie team, en sinds jaren een toegewijde dansdocent was, heeft om persoonlijke redenen beslist het lesgeven te stoppen.

Wij danken haar voor alle prachtige dansmomenten en wensen haar een mooie toekomst toe.

Younes

Younes is een absolute expert in Breakdance en Toprocking. Naast deze 2 disciplines kent hij ook de basis van Popping en Locking.

Younes is een energieke duizendpoot die graag deelneemt aan internationale wedstrijden en TV-shows. Hij heeft al meerdere keren deelgenomen aan wedstrijden in België, Nederland, Duitsland, Zwitserland en Frankrijk.

Tot voor kort maakte Younes deel uit van de Franse groep ‘Les Echos-Liés’. Met deze groep heeft hij 3 jaar rondgetoerd bij onze zuiderburen en ver buiten de landsgrenzen (Senegal, USA, China, Canada).

Younes is de drijvende kracht achter ‘Funky Feet’. Deze dansgroep uit Namen heeft het in 2013 tot de halve finale gehaald in ‘Belgium’s got Talent’ op RTL TVI. Met Funky Feet toert hij rond in gans België en neemt deel aan verscheidene dansevenementen.

Robin

Robin heeft sinds kort besloten om gas terug te nemen om meer tijd aan zijn gezin en privé leven te kunnen besteden.

Robin was vanaf het begin bij onze dansgroep en heeft ons mee tot een mooie relevé gebracht. COREO dankt Robin voor zijn enorme passie voor dans, zijn professionalisme, de mooie choreo’s, zijn immer goed humeur, zijn excellente lesgeverkwaliteiten, de vreugde om te dansen; we gaan hem enorm missen, maar wensen hem alle geluk toe voor de toekomst !

Lara

Lara is afkomstig uit Dilsen-Stokkem, een grensstadje in Limburg. Op haar 8ste zette ze haar eerste danspasjes bij Jazzdans Just Do It Dilsen. Sindsdien is haar passie voor dans nooit meer gestopt met groeien.

In 2014 begon ze met lesgeven bij Just Do It. Van 2015 tot 2020 nam ze twee selectiegroepen onder haar hoede, vergelijkbaar met de Jr. en Sr. Selectie van COREO. Lara verhuisde onlangs naar Herent en sluit met veel enthousiasme aan bij het lesgeefteam van COREO. Vanaf september geeft ze les aan de Jazz Teens A+ en Selectie Sr Jazz.

Lara kreeg les van o.a. Ruth Bollen, Mieke Delbroek en Robin Verkempinck. Deze docenten hebben haar enorm geïnspireerd en Lara’s persoonlijke stijl mee vorm gegeven. Ook nu volgt ze nog steeds wekelijks dansles. Ze schoolt zich daarnaast regelmatig bij door dansworkshops en dansstages bij te wonen. Lara houdt ervan om naast workshops jazz, ook workshops modern en hedendaags te volgen. Ze vindt het belangrijk om frisse invloeden op te zoeken om zo haar danslessen, dansers en choreografieën te blijven verrijken.

Elke

Elke sluit aan bij het COREO Team als docent HipHop.

Elke behaalde haar bachelor lichamelijke opvoeding - bewegingsrecreatie in 2009 aan de KHL. In 2013 behaalde ze haar tweede bachelor lager onderwijs.

Op 9-jarige leeftijd startte Elke met het volgen van danslessen in verschillende stijlen. Later was ze lid van de productiegroep Aïra Dance in 2003. Sinds 2004 tot heden is ze danseres bij de Lunatics, productiegroep van Dance Action. Ze kreeg al diverse kansen om als danser actief te zijn voor optredens, wedstrijden, evenementen, televisie,... In 2009 nam ze deel aan het DanceExcellence festival in Los Angles en later trok ze naar New York om lessen te volgen in het befaamde Broadway Dance Center.

In België blijft ze workshops volgen bij zowel nationale als internationale choreografen.

Sinds haar 18de is ze reeds zeer actief als lesgeefster in verschillende dansscholen, fitnesscentra, turnclubs en andere sportverenigingen. Ze geeft les op diverse dansstages en -kampen, sportdagen en opleidingsdagen in scholen, dansscholen, bij Danspunt, Sportoase, Sporty Creactief en nog veel anderen. Buiten het lesgeven nam ze als choreograaf al heel diverse opdrachten aan. Zo werkte ze samen met Ketnet als choreografe voor het jeugdprogramma "Gogogo”. (2013) Ze choreografeerde voor Vlaamse artiesten, televisie, flashmobs, huwelijken, wedstrijden, dansproducties,...

Elke startte met lesgeven in verschillende stijlen: showjazz, ladies, streetdance, kids en hiphop. Nu focust ze zich voornamelijk op urban dansstijlen.

Kim

Kim is studente aan de KULeuven en studeert bachelor psychologie.

Ze draagt al heel haar leven de dansmicrobe met zich mee. Haar passie begon reeds in 2004, op 3-jarige leeftijd bij DWSO, nu Coreo. Momenteel is ze nog steeds actief in deze vereniging.

Doorheen de jaren heen heeft ze de mogelijkheid gehad les te kunnen volgen bij verscheidene dansleerkrachten in verschillende dansstijlen waaronder jazz, modern, hedendaags en hiphop; dit zowel binnen Coreo als daarbuiten in danskampen en bij professionele dansers zoals Aneke Ghysens, Tamara Arruti en vele anderen. De ervaring die ze op die manier bijeen heeft geraapt, wil ze vol enthousiasme doorgeven aan andere dansertjes zodat zij minstens evenveel plezier aan dans kunnen beleven als zij!

Bestuur

De drijvende kracht achter COREO zijn dansers, gepassioneerd door dans en alles wat erbij hoort. Marleen, Elke en Tania zetten zich achter de schermen belangeloos in voor de goede werking van de dansvereniging .

Helpende handen zijn echter steeds welkom. Als iemand zich geroepen voelt om de dansgroep mee te ondersteunen, zij het met kleine taken, steeds welkom; contacteer ons via mail of persoonlijk.


Over Coreo
Inschrijven 2023