Dansdisciplines

Bij COREO delen we de dansgroepen in volgens leeftijd en niveau. Iedereen wordt vriendelijk gevraagd om zich aan deze indeling te houden.

Kinderdans

Dansertjes vanaf 5 jaar tot het 6e leerjaar kunnen in de volgende groepen terecht. Graag vragen we de leeftijdsindeling te respecteren aub.

Groepen

Maxi Stars

O.l.v. Kim

(5 tot 7 jarigen) Spelenderwijs krijgen de dansertjes de danskriebels te pakken.

Maxi Kids

O.l.v. Kim

(8 tot 11 jarigen) Ritme en muziek leren aanvoelen op een speelse manier, met een basis voor de eerste “echte” danspasjes.

Jazz Teens

O.l.v. Jana en Lia

(11+) Naast een opwarming worden een aantal dansbewegingen en basis aangeleerd, als voorbereiding op Modern Jazz A.


HipHop

Groepen

HipHop A/B

O.l.v. Elke

(vanaf 13 jaar) Voor dansers met weinig of geen danservaring. Hier leert men de basis van hip hop.

HipHop C

O.l.v. Elke

(Vanaf 16 jaar) Voor dansers die reeds een aantal jaren ervaring hebben. Danser en muziek worden 1. Elke les wordt er herhaald en gaan we tot het uiterste om het beste resultaat te bekomen in team.


Dansdisciplines

Jazzdans

Groepen

Modern Jazz A

O.l.v. Kim

(15+) Voor dansers zonder of met weinig jazzdanservaring die de basistechnieken en basispassen van jazzdans willen leren, om na een tijdje door te stromen naar Modern Jazz B.

Modern Jazz B

O.l.v. Lise

Voor dansers met een paar jaren jazzdanservaring. Men gaat er van uit dat men de basisvaardigheden van jazzdans kent en kan. Men streeft in deze groep naar een verdere verdieping van dansprincipes en een verruiming van de eigen bedrevenheid en bewustwording.

Modern Jazz C

O.l.v. Lise

Groep C is een hechte werkgroep voor ervaren dansers. Kwaliteit en beter presteren staan centraal. Aan beleving en technische volkomenheid worden hogere eisen gesteld.

Selectie Jazz

O.l.v. Lara

Voor dansers die opgemerkt worden tijdens de danslessen en geselecteerd worden door onze docenten. Zij worden meermaals per week getraind om hun eigen mogelijkheden maximaal te ontplooien. Binnen deze groep worden verschillende nieuwe choreografieën uitgewerkt.


Breakdance

Groepen

Breakdance Kids

O.l.v. Younes

(Vanaf 8 jaar) Zowel dansen als acrobatie zal bij de Kids aan bod komen op hun niveau. De motoriek van de Kids wordt tot het uiterste getest om zich al vroeg te kunnen ontplooien tot topbboy/bgirl. In deze groep is geen of weinig ervaring vereist.

Breakdance Basic

O.l.v. Younes

Voor dansers met al enige jaren danservaring, die de basis van het breakdancen onder de knie hebben. Alle basisbewegingen worden verder uitgebreid, er wordt gewerkt op de moeilijkere bewegingen (powermoves) en de basis leren gebruiken om een originele bboy/bgirl te worden. Deze les loopt samen met de Breakdance Kids.


Indeling groepen

De dansers worden meestal op basis van leeftijd ingedeeld. Nochtans zal het niveau op de leeftijd primeren, maar steeds in overleg met de lesgevers. Elk nieuw lid wordt gevraagd om te starten bij de beginnersgroep, ook al heb je al wat danservaring. Als blijkt dat het niveau te laag is, dan mag je in overleg met de lesgever een hoger niveau volgen. COREO werkt met een 2-jaar-systeem, dwz dat de dansers minimum 2 jaar in dezelfde groep blijven. Na die 2 jaar kunnen ze overgaan naar een volgend niveau. In het 1e jaar wordt er rustig gewerkt aan een optimale en prettige dansbeleving. Het 2e jaar is meestal het jaar waarin onze dansshow plaatsvindt en dan wordt gerichter gewerkt met het oog op deze dansvoorstelling. Indien een nieuwe danser start in het 2e jaar, mag hij/zij uitzonderlijk op het einde van dat jaar mee overgaan naar het volgende niveau.
Inschrijven 2023