Over Coreo

Meer dan 30 jaar geleden geboren, uit een liefdevolle pas de deux van Dany en Johan.

Meer dan 30 jaar geleden werd DansWorkShop Overijse geboren, uit een liefdevolle pas de deux van Dany en Johan. Door het oefenen van veel pliés en pirouettes groeide de groep uit tot een prima ballerina.

Nieuwe tijden, nieuwe ritmes, nieuw bestuur met o.a. Nathalie, Tinne, Liesbeth, Tania, Elke en Marleen, die ruim 16 jaar de groep tot een mooie relevé hebben gebracht. Stilaan kwam er een shoulderfreeze, een body ripple en wat popping bij. Ook tijd voor een slide naar een nieuwe naam: sinds enige tijd gaat DansWorkShop Overijse verder als COREO Overijse. Wat de inhoud betreft, geen pivot turn maar dezelfde attitude: kwaliteit, diversiteit en vooral plezier aan dans beleven.

COREO staat voor mooie ChOREOgrafieën, verrassende dansjes, opzwepende ritmes, dansplezier!!


Lesgevers

COREO werkt uitsluitend met professionele choreografen voor wie dans niet enkel een hobby is, maar een ware passie.

Lesgevers

Linse

Linse werkt in het dagelijkse leven als leerkracht Plastische Opvoeding in het Koninklijk Atheneum te Tervuren. Ze is 24 jaar en woont in Overijse.

Op 11 jarige leeftijd, in 2005, begon ze te dansen bij COREO Overijse, toen nog Dansworkshop Overijse. Eerst volgde ze de lessen Jazz en later ook Funky Jazz. In 2010 startte ze in het Selectieteam waar ze tot op heden nog steeds lid van is. Met dit team werd in 2016 deelgenomen aan de nationale wedstrijd Dance Waves Competition waar ze de gouden medaille binnenhaalden.

Naast haar passie voor dans was Linse ook jarenlang lid van Chiro Sint-Martinus te Overijse en volgde ze de monitoropleiding bij de Vlaamse Dienst Speelpleinwerking. Met een hart voor kinderen en haar zachtaardige manier van omgaan, geeft zij graag de danskriebels door!

Lise

Lise is afgestudeerd als leerkracht lichamelijke opvoeding/biologie in Leuven. Sinds enkele jaren werkt ze fulltime als leerkracht turnen in een kleuter- en basisschool.

Lise is beginnen dansen op haar 12 jaar bij Coreo en heeft zich voornamelijk gefocust op Jazzdans. Sindsdien is ze nooit meer weggeweest en in 2008 is ze de lesgeversclub komen vervoegen. Met heel veel enthousiasme geeft ze zowel les aan kinderen als aan (jong)volwassenen.

In de zomer vult ze haar dagen met het geven van danskampen en zichzelf bij te scholen op verschillende dansstages bij o.a Jorge Vazquez, Yuki Shiba, Theresa Pixer,…

In 2010 startte Lise in het Selectieteam waar ze tot op vandaag nog steeds lid van is. Met dit team werd in 2016 deelgenomen aan de nationale wedstrijd Dance Waves Competition waar ze de gouden medaille binnenhaalden.

Rani

Rani is een studente psychologie aan de Vrije Universiteit Brussel. Ze is gestart met dansen op vierjarige leeftijd bij dansschool Split in Tervuren. Daar heeft ze 10 jaar ballet gevolgd bij Caroline Desomer en een jaar zelfstandig balletles gegeven. Vanaf 2010 is Rani lid van dansschool Coreo, waar ze tot op heden Jazz volgt.

Tot slot maakt Rani vanaf 2014 deel uit van het Selectie team. Dit team heeft in 2016 deelgenomen aan de nationale wedstrijd Dance Waves Competition waar ze de gouden medaille binnenhaalden..

Younes

Younes is een absolute expert in Breakdance en Toprocking. Naast deze 2 disciplines kent hij ook de basis van Popping en Locking.

Younes is een energieke duizendpoot die graag deelneemt aan internationale wedstrijden en TV-shows. Hij heeft al meerdere keren deelgenomen aan wedstrijden in België, Nederland, Duitsland, Zwitserland en Frankrijk.

Tot voor kort maakte Younes deel uit van de Franse groep ‘Les Echos-Liés’. Met deze groep heeft hij 3 jaar rondgetoerd bij onze zuiderburen en ver buiten de landsgrenzen (Senegal, USA, China, Canada).

Younes is de drijvende kracht achter ‘Funky Feet’. Deze dansgroep uit Namen heeft het in 2013 tot de halve finale gehaald in ‘Belgium’s got Talent’ op RTL TVI. Met Funky Feet toert hij rond in gans België en neemt deel aan verscheidene dansevenementen.

Robin

Studeerde af als Licentiaat L.O. en Licentiaat Kinesitherapie. Hij volgde de keuzerichtingen dans en gymnastiek.

Momenteel werkt hij als docent keuzesport dans aan de topsportschool Hasselt.

Hij maakte deel uit van de dansgroep Pro Arte o.l.v. Jac Delsing en Eliane De Gendt. Hij danste in verschillende dansproducties in binnen- en buitenland. Robin volgde stages in binnen- en buitenland (o.a. New York, Nice, Amsterdam, Brugge, Sint-Niklaas,… ) en danste in meerdere operettes en musicals (Die Fledermaus, The Sound of music, Bolero van Ravel).

Robin werkte ook mee als docent Dansanatomie en Danskinesiologie aan de opleiding Postgraduaat Instructor Dans aan de Katholieke Hogeschool te Torhout in samenwerking met Fedes. Hij geeft ook nog steeds dansstages en gastlessen in modern jazz. Robin behaalde in 2016 met onze selectiegroep tijdens hun eerste deelname de eerste plaats tijdens de finale van de nationale wedstrijd van dancewavescompetition in de categorie adults modern, contemporary en jazz.

Lotte

Lotte neemt nog een jaartje vrijaf voor familiale redenen. Haar lessen worden overgenomen door Lise, Linse en Rani.

Pisanu

Mijn naam is Pisanu en ik ben acrobaat-danser, gespecialiseerd in HipHop.

Ik werk voor artiesten, commercials, clips, privé-shows voor bedrijven of particulieren, enz. Ik werd opgeleid door verschillende gerenommeerde Belgische choreografen, werk samen met een aantal dance crews en neem regelmatig deel aan verscheidene workshops en wedstrijden.

Bestuur

De drijvende kracht achter COREO zijn dansers, gepassioneerd door dans en alles wat erbij hoort. Marleen, Elke en Tania zetten zich achter de schermen belangeloos in voor de goede werking van de dansvereniging .

Helpende handen zijn echter steeds welkom. Als iemand zich geroepen voelt om de dansgroep mee te ondersteunen, zij het met kleine taken, steeds welkom; contacteer ons via mail of persoonlijk.


Bestuur 19-20
Inschrijven 2019