Algemeen

Bij COREO delen we de dansgroepen in volgens leeftijd en niveau. Iedereen wordt vriendelijk gevraagd om zich aan deze indeling te houden.

Kinder- en tienergroepen worden op basis van de leeftijd ingedeeld. Nochtans zal het niveau steeds op de leeftijd primeren, maar steeds in overleg met de lesgevers.
Voor 16+ en volwassenen delen we volgens niveau in. Elk nieuw lid wordt gevraagd om te starten bij de beginnersgroep, ook al heb je al wat danservaring. Als blijkt dat het niveau te laag is, dan mag je in overleg met de lesgever een hoger niveau volgen.

De kindergroepen (Mini Kriebels tot en met Maxi Kids) groeien elk jaar door naar de volgende groep.
Voor de overige dansgroepen werkt COREO met een 2-jaar-systeem, dwz dat de dansers minimum 2 jaar in dezelfde groep blijven. Na die 2 jaar kunnen ze overgaan naar een volgend niveau.
In het 1e jaar wordt er rustig gewerkt aan een optimale en prettige dansbeleving. Het 2e jaar is meestal het jaar waarin onze dansshow plaatsvindt en dan wordt er gerichter gewerkt met het oog op deze dansvoorstelling. Indien een nieuwe danser start in het 2e jaar, mag hij/zij uitzonderlijk op het einde van dat jaar overgaan naar het volgende niveau.